SVT Sports Jenny Modin till Internet of Sports Day i Åre 25:e mars

24 February, 2015 - 08:00

Jenny ModinDigitaliseringen har skapat nya möjligheter för hur sport kan upplevas och förmedlas, både i direktsändning och i sändningar som kan ses i efterhand. På Internet of Sports Day kommer Jenny Modin från SVT Sport att berätta om hur utvecklingen utmanar och skapar nya möjligheter för SVT. Jenny kommer ta med oss in i producentrollen och ge en inblick i arbetet med att nå och interagerar med sin publik, och hur man ser på framtiden.

Jenny Modin är evenemangsreporter on-line på SVT Sport och jobbar med sändningar för SVT Play, på olika digitala plattformar. Hon har tidigare arbetat på Aftonbladet TV, Onside TV, SR och TV Åre. Jenny är även ordförande för Sportjournalisternas Klubb Stockholm (SKS) med över 500 medlemmar.

Om Internet of Sports Day

Internet of Sports Day är en mötesplats för sportindustrin och IKT-industrin som syftar till att sätta fokus på Sveriges unika möjlighet att kombinera sport och IKT för att skapa nya internationellt framgångsrika produkter och tjänster. Internet of Sports Day arrangeras av Swedish ICT Research, Peak Innovation och Nationellt Vintersportcentrum i samarbete med Åre Kapitalmarknadsdagar och ingår i Åre World Business and Sports Forum.

www.internetofsportsday.com 

Kontakt

Jin Moen, Affärs- och Innovationsområdeschef Internet of Sports Swedish ICT
070 725 44 85
jin.moen [at] swedishict.se


Om Swedish ICT

Swedish ICT är en grupp av världsledande forskningsinstitut inom Informations- och kommunikationsteknik (IKT). I gruppen ingår Acreo, SICS, Interactive Institute och Viktoria. Vi är ca 400 medarbetare och finns på tretton orter i Sverige. Swedish ICT ägs av staten genom Rise och av svenskt näringsliv, med uppdraget att i samverkan med industri och offentlig sektor omsätta forskningsresultat till innovativa produkter och tjänster för ökad tillväxt i Sverige.

www.swedishict.se

 

Om Peak Innovation

Jämtlandsregionen har ett nationellt uppdrag via VINNOVAs VINNVÄXT-program att långsiktigt leda framtidssatsningen Peak Innovation. Peak Innovations verksamhet ska stärka regionens internationellt ledande position inom forskning, innovation och affärsutveckling i branscherna turism, vintersport och friluftsliv. Målsättningen är att skapa tillväxt i nya och befintliga företag, skapa fler kommersiellt intressanta forskningsresultat, attrahera investeringar samt förstärka regionens varumärken och konkurrenskraft. Satsningen, inkl. utvecklingen av regionens innovationssystem, ägs och drivs via ett partnerskap mellan näringsliv, universitet, offentlig sektor och idrottsrörelsen i bolaget Mid Sweden Science Park AB.

www.peakinnovation.se

 

Om Nationellt Vintersportcentrum

Nationellt Vintersportcentrum är idag världsledande inom skidforskning. Det är ett Olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige som samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. Nationellt Vintersportcentrum är en del av Mittuniversitet.

www.miun.se/nvc

 

Om Åre Kapitalmarknadsdagar

Den 26-27 mars 2015 arrangeras Åre Kapitalmarknadsdagar för 6:e gången i Åres unika vårvintermiljö. Möt några av Sveriges främsta entreprenörer och de mest aktuella bolagen under två dagar. På plats finns ägare, koncernledningar, viktiga nationella aktörer och de bästa tillväxtbolagen samt några av våra främsta politiker/ministrar.

www.arekapitalmarknadsdagar.se