Metro Göteborg: Smarta Hem - Framtiden är här

9 March, 2015 - 14:11

"De smarta hemmen närmar sig. Men än så länge har alla bolag sitt eget upplägg, vilket skapar väldigt många sladdar och anslutningar för den som vill ha mer än ett smart system. Robert Bengtsson på Bostadsbolaget i Göteborg vill ändra på det - och skapa en gemensam plattform, en App store för hushållet."

Metro Göteborg skriver om det Swedish ICT koordinerade projektet Hållbara öppna lösningar för det smarta hemmet 2015-03-05.

Ett av projektets målsättningar är att hitta en öppen gemensam plattform som alla kan jobba på. En plattform där alla som har en idé om hur det smarta hemmet ska utvecklas kan ta fram en app som både bostadsbolag och privatpersoner kan ladda ned och använda.

Claus Popp Larsen, Acreo Swedish ICT, projektledare för Hållbara öppna lösningar för det smarta hemmet, gör jämförelsen mellan äldre generationers mobiltelefoner och dagens smarta mobiler "Tidigare hade alla telefoner sin typ av tjänster, Sony hade sina spel, Nokia sina. Sedan kom iPhone där alla enkelt kunde utveckla nya tjänster, appar. Och det är lite samma situation vi stävar efter här", säger han.

Läs hela artikeln om det smarta hemmet här

Läs mer

Projekt: Hållbara öppna lösningar för det smarta hemmet