IoS samlar ledande experter inom Sport & IKT i Åre

10 February, 2015 - 16:43

 

Sport är en global bransch som omsätter över 10 000 miljarder kr per år, varav Sverige idag endast har en marknadsandel på 0,8%. Genom en satsning på Internet of Sports kombineras Sveriges starka position inom IKT, informations- och kommunikationsteknologin, med vårt kunnande inom idrottsvetenskap. Sverige har här goda möjligheter att inta en ledande position inom nya tjänster och produkter till idrottsutövare samt inom en förhöjd upplevelse på sportarenor.

Internet of Sports Day 205 (IoS) arrangeras den 25 mars i samband med Åre Kapitalmarknadsdagar. IoS är ett forum som kombinerar Sport med IKT, och som lyfter Sportens affärsmöjligheter. Under IoS får du ta del av de senaste och bästa produkterna och tjänsterna på marknaden i bl.a. ISPO:s utställning, och lyssna på branschledande personer som bl.a. Mikael Sundström på Ericsson, Jenny Sundström på SVT Sport och Mikko Malmivaara på Clothing Plus, Finland.

IoS arrangeras tillsammans med Swedish ICT, Peak Innovation och Nationellt Vintersportcentrum, och sponsras av ISPO, Åre Kapitalmarknadsdagar 2015 och Åre World Business and Sports Forum.

För 6:e gången arrangeras Åre Kapitalmarknadsdagar 26-27 mars 2015 i Åres unika vårvintermiljö. Nationalarenan för kapital och finansiering präglas av många spännande möten i en fantastisk miljö på det prisbelönta designhotellet Copperhill i Åre. Nordens motsvarighet till World Economic Forum i Davos – men med fokus på affärer, investeringar och nya kontakter. Ni har möjlighet att ta del av två dagars kapitalmarknadsdagar i samband med att några av de mest intressanta bolagen och politikerna finns på plats. I Åre får ni också tillfälle att träffa ägare och koncernledningar, viktiga aktörer och intressenter, samt några av de bästa tillväxtbolagen i Norden. Dessutom får ni tillgång till Åres unika upplevelseutbud och skidåkning i världsklass.

Kontakt

Jin Moen
Head of Business & Innovation Area Internet of Sports

jin.moen [at] swedishict.se
+46 70 725 44 85