Ericsson Networked Events presenteras på Internet of Sports Day

17 February, 2015 - 15:34

Mikael Sundström, Ericsson

”Alla event borde vara uppkopplade” säger Mikael Sundström, chef för Networked Events på Ericsson. Vid skid-VM i Falun 2015 är han ansvarig för den digitala upplevelsen.

På Internet of Sports Day i Åre den 25:e mars kommer Mikael att berätta om erfarenheter från Falun och visa på hur digitalteknik kan förhöja och bredda användarupplevelsen för event.

Mikael Sundström är chef för Networked Events på Ericsson och har en gedigen erfarenhet av ledande positioner både inom IKT- och sportbranschen. Han har tidigare arbetat som VD för det globala sport- och fritidsmärket SOS (Sportswear of Sweden), och är i dag även styrelseordförande för sport- och fritidsmärket ISBJÖRN of Sweden.

Om Internet of Sports Day

Internet of Sports Day är en mötesplats för IKT- och sportbranschen som syftar till att sätta fokus på Sveriges unika möjlighet att kombinera sport och IKT för att skapa nya internationellt framgångsrika produkter och tjänster. Internet of Sports Day arrangeras av Swedish ICT, Peak Innovation och Nationellt Vintersportcentrum i samarbete med Åre Kapitalmarknadsdagar och ingår i Åre World Business and Sports Forum.

www.internetofsportsday.com 

Kontakt

Jin Moen, Affärs- och Innovationsområdeschef Internet of Sports Swedish ICT
070 725 44 85, jin.moen [at] swedishict.se


Om Swedish ICT

Swedish ICT är en grupp av världsledande forskningsinstitut inom Informations- och kommunikationsteknik (IKT). I gruppen ingår Acreo, SICS, Interactive Institute och Viktoria. Vi är ca 400 medarbetare och finns på tretton orter i Sverige. Swedish ICT ägs av staten genom Rise och av svenskt näringsliv, med uppdraget att i samverkan med industri och offentlig sektor omsätta forskningsresultat till innovativa produkter och tjänster för ökad tillväxt i Sverige.

www.swedishict.se

 

Om Peak Innovation

Peak Innovation är en del av Mid Sweden Science Park, med uppdrag att öka förutsättningarna för att idéer inom sport, turism och friluftsliv ska skapa jobb, kapital och inflyttning. Mid Sweden Science Park är en mötesplats för innovation, entreprenörskap och tillväxt, som kopplar ihop ett stort nätverk av olika kompetenser. Mid Sweden Science Park har totalt tio anställda, varav tre inom Peak Innovation.

www.peakinnovation.se

 

Om Nationellt Vintersportcentrum

Nationellt Vintersportcentrum är idag världsledande inom skidforskning. Det är ett Olympiskt testcentrum för vinteridrott i Sverige som samverkar med ledande företag inom sport och outdoor-sektorn. Nationellt Vintersportcentrum är en del av Mittuniversitet.

www.miun.se/nvc

 

Om Åre Kapitalmarknadsdagar

Den 26-27 mars 2015 arrangeras Åre Kapitalmarknadsdagar för 6:e gången i Åres unika vårvintermiljö. Möt några av Sveriges främsta entreprenörer och de mest aktuella bolagen under två dagar. På plats finns ägare, koncernledningar, viktiga nationella aktörer och de bästa tillväxtbolagen samt några av våra främsta politiker/ministrar.

www.arekapitalmarknadsdagar.se

 

Ladda ned pressmeddelande som PDF